Förgiftningar av olika slag

Hundar kan inte äta allt vad vi människor får i oss, utan att drabbas av diarré eller kräkningar. Människan tänker vanligtvis inte på påföljderna när man ger hunden något som man själv tycker är en läckerbit. Men hundars mage och tarmflora är inte den samma som våran och har du otur så kan du få springa ut hela nätterna om hunden har fått i sig något olämpligt. Dessutom bör du genast uppsöka veterinär och akutvård om din hund mår dåligt. Detta är exempel på livsmedel som du inte bör ”skämma bort” hunden med för konsekvenserna kan bli allvarliga.

  • Choklad, innehåller teobromin och är rent livsfarligt för hundar. Köp då istället hundchoklad som är fritt från detta.
  • Starka kryddor som curry. Ojoj, detta kan bli en lång natt för ägaren om hunden t.ex. förses med currykyckling. Förmodligen tycker hunden först att det är rena julafton men när tarmarna börjar bearbeta födan, så blir det mindre roligt…
  • Vindruvor och russin. De flesta hundar tycker inte ens att det är gott med dessa livsmedel men en del äter ju vadsomhelst och det bör de inte göra, för dessa kan orsaka akut njursvikt.
corporate-x