Låta hunden bada

Nu är det snart sommar och för många människor innebär det semester och lata dagar på stranden. Som hundägare kan du inte bara lämna hunden hemma och åka iväg från morgon till sen kväll för att ligga på stranden. Ditt ansvar är större än så. Varför då inte åka till ett ställe där hunden får lov att följa med istället? Du slipper oroa dig för att hunden är ensam hemma och hunden slipper ligga och vänta hela dagen.

När det gäller hundbadplatser så finns det tyvärr inte lika många av dem som det finns av vanliga badplatser. Vare sig det gäller sjöar eller hav så är hundbadplatsen oftast en bit bort om den finns alls. Militära övningsfält brukar ha gott om fri strand för hunden att bada på och det finns många sjöar runt om i landet som faktiskt inte har underhållna allmänna badplatser. Är badplatsen inte underhållen och allmän så får hunden bada där. Detta gäller inte för en bortglömd plats med en rutten brygga och en rostig skylt om badplats, för det är en allmän badplats ändå, utan ställen där det är fint utan att vara massa folk, skyltar och badbryggor. Leta, badplatserna finns. Kanske har du ett gammalt dagbrott i närheten som inte är igenbommat? Där kanske både du och hunden kan bada.

Nu har inte alla möjligheten att ta sig iväg till sjöar och hav, men åar fungerar ofta bra de också, så länge de är grunda och inte för strida. Helst ska det vara ett lugnt vatten som flyter sakta och du ska ha ordentlig koll på din hund.

Under varma sommardagar kan det vara skönt för både dig och hunden med ett svalkande bad, men det är tyvärr inte alla som kan komma iväg till vattendragen. Då får du göra ditt eget vattenhål hemma i trädgården. Hos Buildor hittar du trädgårdspooler av många sorter, de har även badrumsinredning och mycket mycket annat för dig och ditt hem till bra priser.

När du och din hund är iväg och badar finns det några saker du behöver tänka på. Inte alla hundar kan simma. Vissa raser simmar mycket dåligt på grund av sin kroppskonstitution, i den kategorin finns trubbnosar och kompakta, tunga och kortbenta hundar. När hunden simmar i havet kommer den automatiskt att få i sig saltvatten som inte är bra för hunden. Det är inget att få panik över. Hunden kommer att kräkas lite och må lite dåligt några timmar, men sedan blir den pigg igen. Skulle den däremot kräkas våldsamt och ofta finns misstanke om saltförgiftning och då kontaktar du veterinären för rådgivning.

En hund kan precis som du själv få kallsupar eller kramp, så håll ordentlig koll på hunden för att undvika olyckor. Bada heller aldrig i alger och algblomning, det kan vara en oåterkallelig dödsdom för din hund. Att ha med hunden till stranden kan leda till en underbar semesterdag, så länge du har koll på hunden och visar hänsyn mot din omgivning.

corporate-x