Farlig mat

Det finns en rad mat som du absolut inte bör fresta din hund med. Vad hunden stoppar i sig kan variera från ras till ras men vissa hundraser kan äta allt från mänsklig avföring, till gamla upphittade tamponger och allt däremellan, tro det eller ej…

Men även vanliga livsmedel som vi människor själva tycker är mumsmums, kan hunden bli riktigt dålig av. Choklad är något du t.ex. aldrig får ge till djur överhuvudtaget då det innehåller det farliga ämnen teobromin och koffein som kan ge allvarliga förgiftningsskador på djuret. Ju mörkare choklad desto farligare.

Inte heller frukter som vindruvor och avocado är nyttigt och lök är ett riktigt no-no. Det kan leda till allvarliga magsjukdomar och njursvikt samt skada levern och ge blodbrist. Undvik att ge färdiga maträtter som innehåller lök som köttbullar, spagetti och köttfärssås, korv och olika grytor.

Inte heller nötter är bra för hunden och kan leda till dödsfall. Nötter innehåller ofta aflatoxin som är små mögelsvampar som hundar är särskilt känsliga för. Macadamianötter är speciellt skadliga.

Nu kanske din hund är en kräsen filur som helst lever på den mat du sätter fram åt den men andra raser älskar den förföriska doften som en del livsmedel ger och då bör man förvara dem högt och tryggt, borta från hundens glupska käkar…

corporate-x