Hudrelaterade sjukdomar

En vanlig åkomma hos hundar, speciellt raser med hudveck eller mycket tjock päls, kan drabbas av hudproblem. Det är därför mycket viktigt att hålla rent mellan hudvecken och att torka hundarna ordentligt när man har varit ute i regn och rusk med dem. Även när man badar hundarna, ska man se till att använda ett hundshampoo och sedan torka torrt i alla ”vrår”. Undvik att låta hundar som shar pei med hudveck eller chow-chow med hutlöst tjock päls, att bada i smutsigt vatten för ofta för de riskerar att drabbas av irriterande klåda och utslag om de inte får rätt behandling.

Förutom fukt kan hunden också få oväntat besök av allehanda parasiter och allergier. Om du märker att din hund kliar sig ovanligt ofta eller rullar runt på marken för att riva huden mot underlaget, kan du ha rätt att bli misstänksam. Uppsök veterinär fortare än kvickt för detta mår din hund sannolikt inte bra av.

Dämpa besvär

Genom att använda pälsshampo så frigör du håren från allergener. Du bör även ge din vovve rätt foder och se till att hålla sovtäcke och kuddar rena på områden där hunden vanligen vistas. Att vaccinera hunden och trimma pälsen samt borsta den varje vecka, är också att rekommendera.

corporate-x